Hagepumper – en hjelpende hånd i hagen og hjemmet
Hagepumpe – praktisk vanningspumpe med mange bruksområder
En hagepumpe kan brukes til mye, for eksempel til vanning, drenering og tømming av vannbeholdere, transport av vann fra for eksempel en brønn, eller rett og slett til å tømme bassenger.
Hagepumper, som også kalles vanningspumper, kan stort sett brukes hele året. De er enkle å vedlikeholde, og de pumper vann med godt trykk. Pumpene er enkle å slå på og av, håndtere og transportere. De har god sugekraft og godt trykk, noe som gjør dem effektive og enkle å bruke i hjemmet og hagen.
Hagepumper er følsomme for frost
Husk at vannpumpen må stå frostfritt hele året, uavhengig av om den brukes eller ikke. Den er nemlig veldig følsom for frost.
Forskjellige typer hagepumper
Det finns en mengde ulike typer hagepumper. Her kan du lese mer om vannpumpene du finner hos oss på Biltema.
Automatisk pumpe
En automatisk pumpe plasseres over vannet og krever en sugeslange og en trykkslange. Automatiske pumper brukes først og fremst til vannforsyning til hytter eller hager, men ikke til drikkevann. Automatiske pumper starter og stopper automatisk når vannkranen åpnes eller lukkes.
Tilbehør til de automatiske pumpene våre
Nedsenkbar pumpe
Nedsenkbare pumper senkes ned i vannet, og de trenger bare en trykkslange for å transportere vann. Når du har senket pumpen ned i vannet og flottøren flyter opp, aktiveres pumpen og begynner å pumpe vann. Den nedsenkbare pumpen kan brukes som midlertidig pumpe når du skal transportere store vannmengder, for eksempel ved oversvømmelse.
Tilbehør til de nedsenkbare pumpene våre
Hagepumpe
Hagepumpen plasseres over vannet og krever en sugeslange og trykkslange for å transportere vann. Som du sikkert skjønner på grunn av navnet, brukes hagepumper først og fremst til vanning i hagen når du skal transportere vann fra en brønn eller regntønne.
Tilbehør til hagepumpene våre
Bensindrevet vannpumpe
Den bensindrevne vannpumpen plasseres over vannet og krever sugeslange og trykkslange for å transportere vann. Den bensindrevne pumpen fungerer på samme måte som hagepumpen, men den har betydelig høyere kapasitet. Derfor er den perfekt ved transport av store mengder vann fra for eksempel en innsjø.
Tilbehør til våre bensindrevne pumper
Hva bør jeg tenke på når jeg skal velge og bruke en hagepumpe?
1. Velg riktig type hagepumpe
Det finnes mange forskjellige pumper å velge mellom. Hvor stor pumpe du trenger, avhenger av en rekke faktorer, for eksempel hvor mye du skal vanne og hvor dypt ned vannet skal hentes (fra en brønn).
På produktsidene våre kan du lese mer og finne ut hvilken hagepumpe som passer best for deg.
Se utvalget vårt av hagepumper
2. Velg riktig strømningshastighet
Strømningshastigheten angis enten i hvor mange liter per minutt eller liter per time vannpumpen kan pumpe.
Strømningshastigheten påvirker også prisen på pumpen. Hvis du skal bruke pumpen til å pumpe store mengder ofte, er det en fordel om pumpen har høyere strømningshastighet, men hvis du bare skal vanne plenen eller tomatene, trenger du ikke like høy strømningshastighet.
3. Pumpe vann fra en brønn?
Hvis du trenger en pumpe for å transportere vann fra en brønn, er det viktig at du måler hvor dyp brønnen er. Alle brønner har forskjellig dybde, og derfor er det veldig viktig at du måler hva som gjelder i hagen din.
4. Vedlikehold og oppbevaring av hagepumper
Som sagt kan hagepumper brukes store deler av året, og som alt annet trenger de jevnlig vedlikehold. Pumpen har få bevegelige deler, og derfor er det relativt enkelt å vedlikeholde den.
Om vinteren er det også lurt å ta opp pumpen fra for eksempel brønnen, og oppbevare den et sted der varmen står på. Da unngår du at pumpen eller deler av den fryser når det blir kuldegrader. I denne perioden kan du også kontrollere at pumpen ser ut til å være i god stand, og du kan også utføre eventuelt vedlikehold.
Det er viktig å huske at hver pumpe er unik, og derfor bør du følge instruksjonene for din modell. For hver pumpe hos Biltema finner du bruksanvisninger og viktige dokumenter på produktsiden under Bruksanvisninger og dokumenter. Her kan du lese om alt fra bruksområder til montering og hvordan du bør oppbevare og vedlikeholde den.