Fordelene med stekepanner
De fleste kjøkken er utstyrt med forskjellige stekepanner fordi de er så allsidige og kan brukes til det meste innen matlaging. Sammen med kjeler og gryter utgjør de grunnlaget for å gjøre det enkelt å lage mat.
Allsidige stekepanner
Stekepanner er uunnværlige kjøkkenredskaper, og de kan brukes til å lage en rekke retter. I en stekepanne kan du steke, sautere, brune og i enkelte tilfeller til og med koke.
Jevn varmefordeling og rask matlaging
Stekepannene våre av støpegods og rustfritt stål er designet for å fordele varmen jevnt, slik at maten blir jevnt stekt. Takket være den jevne varmefordelingen og stekepannens direkte kontakt med platetoppen varmes stekepannen opp raskt, slik at matlagingen blir rask og enkel.
Forskjellige størrelser for forskjellig tilberedning
En stor fordel med stekepanner er at de finnes i en rekke forskjellige størrelser og utførelser. De fleste kjøkken er utstyrt med stekepanner i forskjellige størrelser, slik at man alltid kan bruke en stekepanne som passer til den retten man skal lage. For mindre og enklere retter er det kanskje tilstrekkelig med en liten stekepanne, mens du trenger en større stekepanne når du lager mer avanserte retter eller lager mat til flere.
Vanlige spørsmål om stekepanner
Hvilket materiale er best for en stekepanne?
Det avhenger av bruksområde og preferanser. Stekepanner av støpegods er kjent for å være slitesterke, og de holder godt på varmen, mens rustfritt stål er lett å rengjøre og gir god varmefordeling. Stekepanner med non-stick-belegg er populære for enkel matlaging med minimale mengder fett, men de kan slites ut over tid.
Hvordan bør jeg rengjøre stekepannen?
La stekepannen avkjøles før du rengjør den. Deretter kan du skylle den med varmt vann og bruke en myk svamp eller børste sammen med litt oppvaskmiddel for å fjerne eventuelle matrester eller fettflekker.