Fordelene med ovnsformer
Du får mange fordeler når du lager mat og baker med ovnsformer, og de er populære blant både glade amatører og erfarne kokker. Du kan nemlig lage veldig mye i ovnsformer i stekeovnen – alt fra gratenger til bakverk.
Ovnsformer gir jevn steking
Ovnsformer er utformet for å fordele varmen i ovnen jevnt rundt maten som stekes, slik at den stekes jevnt.
Enkel rengjøring
De fleste ovnsformer er laget av materialer som er enkle å rengjøre, slik at du sparer mye tid og krefter på kjøkkenet.
Server mat rett fra ovnen
En stor fordel med ovnsformene – bortsett fra funksjonen – er at de er så fine at du kan servere maten fra dem. Derfor kan du med fordel sette ovnsformen rett på bordet og servere maten fra den, noe som skaper en rustikk atmosfære rundt både måltidet og serveringen.
Vanlige spørsmål om ovnsformer
Hvilket materiale er ovnsformer laget av?
De vanligste materialene som ovnsformer er laget av, er rustfritt stål, glass og keramikk.
Hvordan bør jeg rengjøre ovnsformen?
La den avkjøles, og deretter kan du skrape bort gjenstridige matrester ved hjelp av en slikkepott eller treskje. Bruk deretter varmt vann og oppvaskmiddel for å løse opp gjenværende smuss og fett.