Kjøkkenkniver er basert på behovet
Først må du vite hva du skal bruke kniven til. Skal du skrelle frukt, dele opp kjøtt eller skjære brød? Hva kniven skal brukes til bestemmer blant annet hvor stor den bør være, og hvilket blad den bør ha. For eksempel er en kokkekniv stor og kraftig og kan brukes til både kjøtt og grønnsaker, mens en brødkniv har en tagget egg som er velegnet for å skjære brød.
Kjøkkenkniver av stål eller keramikk?
Knivbladene lages vanligvis av enten stål eller keramikk. Keramikk er lettere og hardere enn stål noe som gjør at kniven holder seg skarp mye lenger enn en kniv av stål. Men en keramisk kniv kan bli ødelagt hvis du mister den. Den er også mye vanskeligere å slipe. Kniver av stål må være litt mykere, men de kan brukes lenger, siden de kan slipes flere ganger, og siden de ikke blir ødelagt like lett.
Vanlige spørsmål om kjøkkenkniver
Hvordan bør man oppbevare kjøkkenkniver?
De bør oppbevares på en magnetlist. Hvis de oppbevares i en skuff, bør de ikke være i kontakt med hverandre.
Kan man vaske kniver i oppvaskmaskin?
Kniver bør ikke vaskes i oppvaskmaskin fordi oppvaskmiddelet inneholder slipemidler som kan gjøre knivene sløve mye raskere.
Hvordan sliper man en kniv?
Slip kniven hjemme med en knivsliper, et bryne eller en slipestein.