Å røyke er en av de eldste måtene å konservere råvarer på, men hjemme røyker vi nå mest for smakens skyld. I tillegg til den gode smaken blir råvarene også mørere når du røyker dem.
Røyke laks
Å røyke laks og annen fet fisk er en enkel måte å få en vellykket grillmiddag på. Det går fort, og det er vanskelig å mislykkes.
Røyke kjøtt
Å røyke kjøtt krever mer tålmodighet. Du må kontrollere temperaturen og gjøre grundige forberedelser. Når kjøttet legges i lake av salt og vann over natten, blir resultatet vanligvis bedre.
Vanlige spørsmål om røykgriller
Hva er en røykgrill?
En røykgrill er en tett eller halvtett beholder som fylles med røyk for å øke smaken og holdbarheten. Det finnes forskjellige typer røykere – fra enkle bokser til mer avanserte varianter med nøyaktig temperaturkontroll.
Hvordan bruker man en røykgrill?
Prinsippet er at man tenner røykeren og vanligvis tilsetter fuktige røykespon for å få frem røyksmaken.
Hva kan man røyke i en røykgrill?
I prinsippet kan alle råvarer røykes, men det vanligste er røykt laks og andre fete fisker, smakfulle grønnsaker og fett kjøtt, for eksempel røykt svinekjøtt.