Grillkull – rask varme og mindre aske
Grillkull, som også kalles trekull, er laget av tre og produseres vet at treet varmes opp i et oksygenfattig miljø. Trekull produseres tradisjonell i en kullmile. Men i dag produseres mesteparten av kullet på en mer industriell måte i forskjellige typer kullovner. Biltemas grillkull består av 100 % kvalitetskontrollert trekull.
Fordelen med grillkull er at det raskt kommer opp i høy temperatur, gir gode glør og produserer lite røyk. Men like fort som grillkullet oppnår høy temperatur, slukker glørne. Det gjør grillkull til et godt valg ved direkte grilling av for eksempel pølser, hamburgere og grønnsaker.
Briketter – jevnere glør og mer røyksmak
Briketter består av sammenpresset brunkull, torv, trekull eller steinkull og kan brukes til både grilling og røyking. Biltemas briketter er imidlertid laget av 100 % kvalitetskontrollert trekull.
Fordelen med grillbriketter er at de har samme størrelse, noe som gjør at de brenner lenge, og at varmen fordeles jevnere. Men det tar betydelig lengre tid for brikettene å antenne og oppnå høy temperatur. I tillegg produserer briketter mer røyk og aske enn grillkull, noe som gjør at du må rengjøre grillen oftere enn om du bruker grillkull. Briketter er et godt valg når du skal grille hele kjøttstykker eller grille indirekte under lokk.
Vanliga frågor om grillkol och briketter
Hva er grillkull og briketter laget av?
Grillkull er laget av oppvarmet tre, mens briketter er laget av sammenpresset brunkull, torv, trekull eller steinkull. Biltemas grillkull og briketter er laget av 100 % kvalitetskontrollert trekull.
Bør jeg velge grillkull eller briketter?
Briketter passer best når du skal grille hele kjøttstykker eller grille indirekte under lokk. Grillkull passer best for direkte grilling av for eksempel oppskåret kjøtt, pølser og grønnsaker.
Hvor mye grillkull og briketter trenger jeg?
Det kommer an på hvor lenge du skal grille. Bruk ett lag ved grilling av mat som stekes raskt, for eksempel pølser, grønnsaker og tynne kjøttstykker. Bruk to lag når du griller mat som tar lengre tid.
Hvor skal jeg kaste grillkull og briketter?
Grillkull og briketter du ikke har brukt, kan kastes i restavfall. Brukt grillkull og briketter samt aske må avkjøles i minst to døgn før det kastes.