Beskyttelsespapiret består av solid papp som tåler fuktighet, og som har en tett og belagt overside. Disse egenskapene gjør beskyttelsespapiret til det perfekte gulvbeskyttelsespapiret ved maling eller oppussing når det kan forekomme malings- eller sparkelsøl.
Fordelene med beskyttelsespapir
Beskytter mot riper og smuss
Beskyttelsespapiret har en slitesterk overflate som beskytter overflatene dine mot riper fra verktøy eller stiger. I tillegg beskytter beskyttelsespapiret også overflatene mot smuss, byggestøv og taperester fra oppussingen.
Beskytt mot malingssøl
Beskyttelsespapirets overside tåler fuktighet, noe som gjør at det effektivt beskytter gulvet og andre overflater mot malingssøl, sparkel, tapetlim eller andre flytende materialer du jobber med.
Forenkle etterarbeidet
Hvis du dekker gulvene med beskyttelsespapir, sparer du deg masse tid når du skal rengjøre. For vi vet alle at etter oppussing eller maling er det en del å rengjøre og rydde opp. Det som er praktisk med beskyttelsespapiret er at du ruller det sammen, slik at mesteparten av smusset og avfallet samles i papiret.
Vanlige spørsmål og svar om dekkpapp
Hvordan bruker jeg beskyttelsespapir ved maling og oppussing?
For å bruke beskyttelsespapir ruller du det ut over området som skal beskyttes. Klipp eller brett papiret etter behov for å dekke ønskede overflater eller møbler. Sørg for at det sitter godt fast, slik at det ikke beveger seg mens du jobber. Etter bruk kan papiret enkelt fjernes og kastes.
Hvilken tykkelse bør jeg velge på beskyttelsespapiret?
Tykkelsen på beskyttelsespapiret kan variere, og valget avhenger av hva du skal bruke det til. For å beskytte mot mye søl og større dråper kan det være lurt å velge et tykkere papir, mens det kan være tilstrekkelig med tynnere varianter ved lettere arbeid. Test papiret på en liten overflate for å finne ut hvor effektivt det er.
Kan beskyttelsespapir brukes på alle overflater?
Beskyttelsespapir er vanligvis skånsomt mot de fleste overflater, men det lønner seg alltid å prøve det på en liten, skjult overflate først for å sikre at det ikke fører til skader eller flekker. Det fungerer bra på tre, laminat, fliser og malte overflater, men det bør ikke brukes på følsomme eller porøse materialer, for eksempel ubehandlet tre eller marmor, uten å teste det først.